سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کهکشان
 
قالب وبلاگ

نقش روابط عمومی

   نزدیک به یکصد سال از پیدایش روابط عمومی ها در جهان می گذرد.حدود 800 تعریف متفاوت از روابط عمومی اظهار شده است.

روابط عمومی یک نیاز همگانی است. روابط عمومی در پی بهره مندی از افکار عمومی برای اصلاح رفتار سازمانی است.

   کارکردهای روابط عمومی شامل : قدرت بیان، فن خطابه، مدافعه، مذاکره، برقراری صلح، مشاوره و جمع آوری هوش و خرد می باشد.روابط عمومی به عنوان یک مشاور، نقش رایزنی را برای مدیریت ایفا می کند. این پدیده مانند نیروی الکتریسیته عمل می کند. پدیده ای که اختراع شده است و از آن نمی توان چشم پوشید. کاربر روابط عمومی یکی از ابعاد ضروری فرایند فعالیت های گوناگون مدرن است که در سده بیستم و بیست و یکم شکل دموکراتیک بیشتری را به خود گرفته است.

روابط عمومی به سن تکلیف رسیده یک سازمان برای ادامه زندگی و موفقیت، نیازمند آن است که علت وجودی خود را بشناساند و تا جایی که میسر است، این اطمینان را بدهد که تمامی  گروههای   اجتماعی   که   با  آنان به  شکلی  استراتژیک  درگیر  است، در این  راستا  گام  بر می دارند.بنابراین ایجاد ارتباطی موثر و روشن درباره هدف مورد نظر، در درون و بیرون از سازمان از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است و این مهم به عهده روابط عمومی می باشد.

   روابط عمومی در کشور ما پیشینه ای 50 ساله دارد فلسفه بوجود آمدن دانشی به نام روابط عمومی این بود که دولتها به این فکر افتادند تا مقداری از بودجه کشور را صرف امور مردمی کنند و به این ترتیب نخستین  نهادهای  روابط  عمومی در جهان دیده گشود و امروز ما شاهد رشد سریع این پدیده در جهان می باشیم بطوریکه برخی از کشورها بخشی از بودجه خود را به روابط عمومی اختصاص می دهند.

   یکی از راههای آشنایی مدیران با افکار و دیدگاههای کارکنان سازمان خود روابط عمومی است که بر اساس آن می تواند برای ایجاد فضایی صمیمانه و سالم تصمیمات جدی و کارآمد بگیرد. از سوی دیگر روابط عمومی باید عملکرد مدیران را به گوش کارکنان برساند و در ایجاد جوی بدون شایعات و بدبینی تلاش نماید. رساندن پیام مدیران از طریق روابط عمومی به کارکنان از پیدایی هر گونه داوری های غیر اصولی جلوگیری می کند. در عصر ارتباطات روابط عمومی ها نقش و جایگاه حساس و ویژه ای دارد و این نهادها نباید از تغییرات پرشتاب امروزی به دور باشند.

   وظیفه اصلی روابط عمومی ها ایجاد ارتباط درون سازمانی و برون سازمانی است. در واقع روابط عمومی پلی است میان کارکنان و مدیران یک سازمان تا پیشنهادهای کارکنان در زمینه بهینه سازی روابط انسانی را به مدیریت انتقال دهد.

   روابط عمومی اصلی ترین حلقه ارتباطی بین سازمانها و کارکنان است. روابط عمومی می تواند با رسانه های گروهی ارتباط مداوم داشته باشد و از طریق آنها به وظیفه دو سویه خود جامه عمل بپوشاند. از طرفی مشکلات اقتصادی و اجتماعی سازمان خود را بدون تعصب و شفاف در رسانه ها منعکس کند و از طرف دیگر مشکلات کارکنان را از طریق همین رسانه ها به گوش مسؤولان برساند می توان گفت که در درون روابط عمومی ارزش هایی نهفته وجود دارد که عمدتا به آنها توجه خاصی نشده است و به این خاطر کار روابط عمومی در بسیاری از سازمانها به تبلیغات محدود شده است که کمتر به تفاهم و ارتباط دو سویه پرداخته اند. یکی از کارشناسان  روابط عمومی می گوید: شفاف کردن مسائل جامعه و حمایت از منافع مردم ، بخشی از رسالت یک کارگزار روابط عمومی است.


[ پنج شنبه 92/6/28 ] [ 7:10 عصر ] [ سعادت ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 32
بازدید دیروز: 2
کل بازدیدها: 66715