سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کهکشان
 
قالب وبلاگ

منابع انسانی سازمان ها متناسب با تغییرات شرایط محیط درون و برون سازمان، به ویژه تغییرات راهبردی سازمان، نیاز به

آماده سازی دارد. آموزش در این خصوص می تواند بهره وری سازمان را افزایش دهد. بسیاری از صاحب نظران و اندیشمندان

بر این باورند که از جمله شاخص های ارزیابی بهره وری مدیریت سازمان در قرن جدید، بازگشت سرمایه است. مدیران کاردان

کاملا از امر مطلع هستند که این شاخص مرهون عامل حیاتی تری به نام کارآمدی افراد است. به عبارت دیگر بازگشت سرمایه در

زمان مورد نظر از بعد کمی و کیفی به کارآمدی افراد بستگی دارد. یکی از صاحب نظران بهره وری سازمان ها را حاصل ضرب

دو عامل انگیزش و شایستگی گروه های کاری می داند.

مدیر خواه برای سود یا بهره وری بیشتر سازمان تلاش کند یا کارآمدی و عملکرد بهتر کارکنان، باید پیوسته مراقب انگیزش و

شایستگی افراد و گروه های کاری باشد. به تعبیری نیمی از وظیفه مدیر، جستجوی همیشگی راه های افزایش سطح شایستگی

کارکنان است.

باید متذکر شد که شایستگی افراد و گروه های کاری به توان مدیران در انگیزش کارکنان بستگی دارد. از این روی، آمادگی فرد

برای انجام دادن کار یا توان او را می توان افزایش داد. این افزایش کاهش نخواهد یافت، مگر اینکه در زمینه خاص توان کاری او

پیشرفته هایی حاصل شود که در آن صورت باید دانش او را نیز به روز کرد. ولی همواره نمی توان مطمئن بود که آمادگی روانی

یا تمایل افراد و گروه های کاری در سطح بالایی است. هر لحظه امکان دارد که یک عامل محیطی با جذابیت بیشتر، تمایل فرد یا

گروه را به خود جلب کند و در نتیجه از علاقه فرد یا گروه به یک کار معین بکاهد.

این نکته قابل اهمیت است که حتی اگر هیچ عامل جذاب محیطی وجود نداشته باشد باز هم علایق و نیازهای فرد در طول زمان

دست خوش تغییر و دگرگونی خواهد شد. باید به این نکته توجه کرد که نیاز فرد در ابتدای استخدام، با نیاز او پس از چند سال،

برابر نخواهد بود، در آغاز کار نیازهای اساسی و ایمنی و تامین فرد شدید است، ولی به تدریج نیازهای دگری در وی قوت می

گیرد. از این رو مدیریت سازمان، در هر مقطع زمانی باید پاسخگوی نیازهای فرد در آن مقطع باشد تا بتواند از حداکتر توانایی

های افراد برای کسب اهداف سازمانی بهره مند شود.


[ یکشنبه 93/1/17 ] [ 12:15 عصر ] [ سعادت ] [ نظر ]

عفاف وحجاب در رفتار حضرت زهرا (س)

«عفاف و حجاب»  در رفتار فاطمه(س) نمود کاملی دارد که با افتخار می توان گفت که در میان زنان جهان  حضرت فاطمه ى زهرا (س) بسیار پاکدامن و عفیف بودند و در طول زندگى خویش،در خانه و خانواده و روابط اجتماعی  تجسم عینی حیا وعفاف  به حساب مى آمدند.

حضرت (س) اگرچه نمونه کامل یک زن مسلمان در تمام اوصاف و کمالات اسلامى به ویژه در حجاب و عفاف بود، ولى مسائل سیاسى و اجتماعى را نیز در مواقع حساس نادیده نمى گرفت،ودر صورت لزوم در اجتماع حضور می یافت وبه مبارزه می پرداخت وحتی در مجامع عمومى وخصوصی به مناظره نشست وبه روشنگری پرداخت، ولى در عین حال هرگز از پرده حجاب کامل و عفاف لازم بیرون نرفت.

حضرت زهرا(س) درتمام ابعاد بهترین سرمشق والگوی عملی برای جامعه امروز وفردا است. یعنی جامعه باید وضعیت عفاف و حجاب فاطمه(س)  را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد و به همان صورت عمل نماید. صدیقه طاهره وقتی وظیفه ایجاب می‌کند که سخن بگوید، با قاطعیت تمام سخنرانی می‌کند و آنجا که دیگر داعی ندارد برای اینکه با نامحرم بنشیند، مجلس را ترک می‌کند مراعات حفظ حریم حجاب به قدری دقیق و ظریف است، که ضروری است برای حفظ امنیت و ارتباطات اجتماعی و سلامت جامعه همگان در این مورد با نظر دقیق بنگرند.

مهمان نوازی فاطمه زهرا(س)

در دیدگاه اسلام معاشرت های اجتماعی درقالب دوستانه وصله رحم همواره مورد تاکید قرار گرفته است؛این ارتباط های اجتماعی امری غیر قابل اجتناب است .در سیره فاطمی نوع این ارتباط و رفت وآمدها رامشاهده می کنیم با این تفاوت که حضرت زهرا(س) در معاشرت ها حیا وعفاف را همراه باححاب و پوشش مناسب رعایت  می کردند.

مهمان نابینا

حضرت زهرا (س)  چنان حیا و عفاف را به عنوان یک این فضیلت ارزشی وکمال گرایانه  که مورد خواست و رضایت خداونداست را سرلوحه ى رفتار خویش قرار داده بود که از همه ى نامحرمان حتى از مردان نابینا نیز خود را مى پوشاند.

در روایت هاآمده است که مردی نابینا پس از اجازه گرفتن، وارد منزل امام علی(ع) شد. پیامبر(ص) مشاهده کردند که حضرت زهرا(س) برخاست، فرمودند: «دخترم! این مرد نابیناست.»قالت فاطمه(س): اِن لَم یَکُن یَرانِی فَانّی أرَآهُ وَ هُوَ یَشُمُّ الرِّیحَ؛پدر، اگر او مرا نمی‏بیند، من او را می‏نگرم. اگر چه او نمی‏بیند؛ اما بو را استشمام می‏کند. رسول خدا پس از شنیدن سخنان دخترش فرمود: «شهادت می‏دهم که تو پاره تن من هستی.»

از این حدیث استفاده مى شود که دختر عالى قدر رسول خدا تا چه میزانى شرم و حیا داشت و چقدر از مردان بیگانه دورى مى جست؟ و تا ضرورتى نبود از کنار مردها نمى گذشت، هرچند تاریخ اذعان دارد که فاطمه (س) در مواقعی که لازم بود به میان جامعه آمده و سخنرانى کرده است.در این حدیث بیان حیا وعاف فاطمی مطرح است که از نظر روانشناسی نوع برخورد وحیا  وعفاف حضرت راکاملا نشان می دهد.

پوشش ساده

درسیره فاطمی عفاف و حجاب ،اصل غیر قابل تغییر است .هدف رعایت  پوشش  مورد نظر اسلام است که باساده ترین پارچه هم می توان عفاف وحجاب را داشت.در زندگی حضرت زهرا(س) تجمل و تبرج امری مذموم است که در اسلام ترد شده است.فاطمه(س) که دختر پیامبر(ص) و همسر علی (ع) است ،می توانست از     پارچه های زربفت و حریر ،نوع پوشش خود راانتخاب کند؛اما تاریخ اذعان دارد که فاطمه(س)در نهایت سادگی وخضوع چادری برسر داشت که شاید زنان دیگر مدینه هرگز چنین پوششی نداشتند.

اما از دیدگاه فاطمی نفس وجود حجاب  وحفظ آن در جامعه است که بتواند سرمشقی برای پایین ترین زندگی مردم هم باشد ؛که حجاب و عفاف مخصوص  سران یا عامه مردم نیست بلکه همه ی مردم در هر سطحی(فقیر یا ثروتمند) باید آن رارعایت کنند ،حتی اگر این چادر ،چادری وصله دار باشد.

پوشش زاهدانه حضرت زهرا(س) به این علت بود که با ساده زیستی خود زنان راازغلتیدن در دام تجمل ها و  تبرج ها ،بازدارندو در مرحله عمل ،ارزش ها و منزلت انسان را در تعالی روحی ومعنوی اثبات کنند. هم چنان که مقام معظم رهبری درخصوص ساده زیستی زهرا(س)ودرس گرفتن ازآن فرمودند:«ساده زیستى دختر پیامبر(ص)  یک نمونه براى زنان امروز جامعه مااست. ما روحیه مصرف گرایى را کنار بگذاریم و در زندگى به حد لزوم اکتفا کنیم و از افراط بپرهیزیم و آرزوهاى حقیر و کوچک را فداى ارزش هاى بزرگ بکنیم، نمونه کامل آن را در زندگى فاطمه زهرا ـ سلام الله علیها ـ مى توان در تاریخ مشاهده کرد.»

درخصوص چادرساده صدیقه طاهره از سلمان نقل شده است:« روزی حضرت فاطمه(س) را دیدم که چادری وصله‏دار و ساده بر سر داشت.در شگفتی ماندم و گفتم عجبا! دختران پادشاهان ایران و قیصر روم بر کرسی‌های طلایی می‏نشینند و پارچه‏های زربفت به تن می‏کنند، وه که این دختر رسول خداست! نه چادرهای گران قیمت بر سر دارد و نه لباس‌های زیبا!!

فاطمه(س) پاسخ داد: قالت: «یا سَلمانُ! اِنَّ اللهَ ذَخَّرَ لَنا الثِیّابَ وَ الکَراسِیَّ لِیَومٍ آخِرٍ.»

«ای سلمان! خداوند بزرگ، لباس‌های زینتی و تخت‌های طلایی را برای ما در روز قیامت ذخیره کرده است.»

اصل وتکلیف پوشش در اسلام امری موکد است ،در برخی آیات، قرآن زنان را مکلف می کند ، جاذبه ها و زینت های ظاهری و باطنی خود را آشکار نکنند ، مگر آنچه نمایان است. آنها باید پوششی مناسب که تمام گردن و سینه و اندام ها و زینت های پنهان آنها را مستور کند داشته باشند که موجب تهیج شهوت مردان نگردد و موجب آزار و اذیت خود توسط افراد بیمار دل را فراهم نکنند. کردار و راه رفتن آنها نیز باید به دور از    جلوه گری، خودنمایی و جلب توجه باشد .

در نظام مقدس اسلام ، این امور کاملاً حکیمانه و به مصلحت زن و اجتماع وضع گردیده است.با دقت در سیره حضرت زهرا (س)آن اسوه به تمام معنا در می یابیم که ایشان آیینه تمام نمای حجاب وعفاف اسلامی است وهدف پوشش زن بوده است نه تبرج و خودنمایی بالباس های زینتی و...!!

این روایت ها بر این نکته تاکید دارد حجاب در اسلام هرگز مانع حضور زنان درعرصه جامعه و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و مانع رشد استعدادهای علمی و توانایی های زنان نیست؛ بلکه می خواهد این حضور در حریم امن اجتماعی عمل شود و بیان می دارد که حجاب  احترام و عزت ایجادمی کند. و اعتبار معنوی حضرت زهرا(س) بقدری بود که شمعون یهودی با کمال رضایت و احترام ،چادر وصله دار حضرت را می گیرد و در برابر این عظمت روحی و ایثارحضرت زهرا(س)سر بر سجده می گذارد و مسلمان می شود.


[ یکشنبه 93/1/17 ] [ 12:9 عصر ] [ سعادت ] [ نظر ]

ارتباط بین مولفه های چهارگانه شعار سال 1393:

همه زیر سیستم های ابر سیستم اجتماعی با همدیگر در کنش و واکنش هستند یعنی اینکه همه سیستم های اجتماعی از همدیگر تاثیر پذیر و بر همدیگر تاثیر گذارند ،اما شدت تاثیر گذاری و تاثیر پذیری سیستم ها از همدیگر یکسان نیستند ولذا در همین راستا می توان گفت که اقتصاد و فرهنگ به عنوان سیستم های اجتماعی از همدیگر متاثرند ولی تاثیر فرهنگ بر اقتصاد و شاید بر سایر سیستم های اجتماعی بسیار پر رنگتر و بیشترمی باشد .

اگر رفتار مصرف کنندگان و تولید کنندگان را به عنوان بخش مهمی از اقتصاد بدانیم هم رفتار وکردار مصرف کنندگان و هم رفتار وکردار تولید کنندگان متاثر از فرهنگ آنان می باشد. لذا برای تغییر الگوهای رفتاری مصرف کنندگان وتولید کنندگان باید فرهنگ آنان اصلاح شود و مشکل نیز همین جا است که اصلاح و تغیر در فرهنگ کارآسان و ساده ای نیست فرهنگ دیر شکل می گیرد و دیر نیز اصلاح می شود.

همانطوری که می دانید رفتار مصرف کنندگان در کشور ما به عنوان یک متغیر مهم اقتصادی رفتار والگویی درستی نیست بر اساس مطالعات انجام شده هر آنچه به سلامتی انسان مضر است میانگین مصرفی جامعه ما از نرم جهانی بیشتر است و مصرف هرآنچه برای سلامتی مفید است میانگین مصرف جامعه ما پایین تر از نرم جهانی است به عنوان مثال در مصرف اقلامی مثل نوشابه، نمک، روغن،دارو، لوازم آرایشی، کود و سم و ....که مصرف آنها برای سلامتی مضر هستند، نرم مصرفمان بالاتر از نرم جهانی است.

ولی در مصرف اقلامی مثل شیر، میوه، مرکبات،سبزیجات ،زیتون ،ماهی ،عسل و... که به سلامتی مفید هستند نرم مصرفمان پائین تر از نرم جهانی است .پیام این دو جمله آیا غیر از این است که الگوی مصرفی مان درست نیست؟ و باید اصلاح شود؟

از طرف دیگر در برخی از منابع زیر مصرفمان درست نیست واسراف وجود دارد از جمله مصرف انرژی ،فرآورده های نفتی، مصرف گاز، مصرف بنزین ،مصرف برق،مصرف آب ، مصرف نان، مصالح ساختمانی، تولید زباله و...

 رفتار تولید کنندگان نیز همچون رفتار مصرف کنندگان به عنوان متغیر مهم دیگر اقتصادی مشکلاتی دارد. و حتی دلیل مصرف زیاد را نیز می توان در طراحی وتولید کالاها جستجو نمود به عنوان مثال میانگین مصرف بنزین در خودروهای تولید خارجی بطور متوسط 5/5 لیتر در 100کیلومتر است ولی در ایران به حدود 11 یا 12 لیتر در100 کیلومتر نیز می رسد که در این بخش شاید مصرف کنندگان خیلی مقصر نباشند. پائین تر بودن بهره وری در بخش تولید، بالا بودن قیمت تمام شده محصولات، کیفیت پائین کالای تولید شده، عدم اعتماد به کالاهای داخلی ،نگاه کوتاه مدت به سود و... از جمله مشکلات تولید در جامعه ماست که بدون تغییر باورها ،نگرش ها و رفتارهای تولید کنندگان اصلاح نخواهد شد. وقتی که مقام معظم رهبری یک سالی را به عنوان اصلاح الگوی مصرف و سالی دیگر را به عنوان حمایت از تولیدملی نامگذاری می نمایند در واقع به معضلات اصلی اقتصاد ایران اشاره درستی می فرمایند. ولی بدون اصلاح فرهنگ تولید کنندگان و مصرف کنندگان رفتار مصرفی و تولیدی در جامعه اصلاح و تغییر نخواهد کرد.

رشد و توسعه اقتصادی واعتلای فرهنگی عمومی جامعه تنها با عزم واراده ملی و مدیریت جهادی امکان پذیر است به عبارت دیگر رشد و توسعه اقتصادی واعتلای فرهنگی عمومی جامعه بدون عزم اراده ملی وبدون مدیریت جهادی امکان پذیر نمی باشد. با تفکر در شعار سال می توان فهمید که مقام معظم رهبری اولا دو مقوله مهم و استراژیک را که اقتصاد و فرهنگ باشند مورد اهتمام قرار داده اند ثانیاً روش وطریق اجرای موضوعات استراتژیک را نیز بیان فرموده اند. به عبارت دیگر امسال هم شعار بیان شده وهم چگونگی تحقق شعار نیز تبیین شده است. دو موضوع مهم واستراتژیک به عنوان اقتصاد و فرهنگ و دو راهبرد اساسی به عنوان عزم ملی ومدیریت جهادی برای تحقق شعار سال مد نظر قرارگرفته است. امروز رشد و توسعه اقتصادی و اصلاح فرهنگ جامعه نه یک انتخاب، بلکه ضرورت اجتناب ناپذیر است .لذا رشد و توسعه اقتصادی مبتنی بر اصلاح فرهنگ درجامعه باید به یک جنبش و حرکت ملی در کشور تبدیل شود، تامردم نخواهند و اراده نکنند هیچ اتفاقی نخواهد افتاد برای همین منظور همه آحاد مردم باید بسیج شوند، دولت، مردم، مسئولین و همه و همه باید تلاش کنند تا شعار سال به یک نهضت ملی تبدیل شود. همه باید از خودشان و از کارشان در هر جایی و در هر منصبی که هستند شروع کنند و منتظر دیگران نمانند. از طرف دیگر از شیوه های موجود مدیریتی نمی توان انتظار معجزه داشت  و با توجه به اینکه اصلاح در اقتصاد وفرهنگ کار دشواری است، لذا با روشهای متداول مدیریتی امکان پذیر نمی باشد بلکه باید از شیوه مدیریت جهادی استمداد طلبید.


[ جمعه 93/1/15 ] [ 7:54 عصر ] [ سعادت ] [ نظر ]
<      1   2   3   4      >
.: Weblog Themes By SibTheme :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 1
بازدید دیروز: 33
کل بازدیدها: 66717